0% Afgerond
0/296 Stappen

Inleiding van het hoofdstuk inrichting, belading en slepen van voertuigen

quail-lading Inleiding van het hoofdstuk inrichting, belading en slepen van voertuigen

In een auto kun je wel het één en ander aan bagage kwijt. Moet je echter lange lading vervoeren of moet je teveel bagage vervoeren dan heb je de mogelijkheid om de bagage te vervoeren:

  • Op de auto, bijvoorbeeld een imperiaal of een skibox
  • Achter de auto, op de trekhaak(fietsendrager)
  • Achter de auto, door middel van een aanhangwagen
  • Als je op vakantie gaat, een (vouw)caravan
  • Je hebt ook de mogelijkheid om een andere auto te slepen

Op welke manier je bagage vervoert is niet belangrijk als je het gewicht van de lading maar goed verdeelt en er zorg voor draagt dat de auto of aanhangwagen niet te zwaar is beladen. Tevens mag de lading of delen van de lading geen scherpe delen hebben die in geval van een botsing gevaar voor lichamelijk letsel van andere weggebruikers kan opleveren. Dit geldt niet als deze lading of delen van de lading zich hoger dan twee meter boven het wegdek bevinden.

Je moet de auto of aanhangwagen zo beladen dat de lading of delen van de lading niet op het wegdek kunnen vallen, zo nodig moet je de lading afschermen met een net of een zeil.

Heb je een vraag over inrichting, belading en slepen van voertuigen tijdens je theorie-examen bij ons of bij het CBR gehad en begrijp je de vraag of het antwoord niet? Of is er iets niet duidelijk in onze tekst? Onderaan iedere paragraaf kun je vragen stellen in het gedeelte waar staat: ‘Reactie verzenden’

Voor algemene vragen gebruik je ons theorieforum.

WhatsApp WhatsApp