0% Afgerond
0/235 Stappen

Inleiding van het hoofdstuk voor laten gaan van blinden, gehandicapten en voetgangers

voetgangers2 Inleiding van het hoofdstuk voor laten gaan van blinden, gehandicapten en voetgangersBestuurders die een stilstaande tram of autobus willen voorbijrijden aan de zijde waar passagiers in- en uitstappen, moeten aan hen daartoe gelegenheid geven.

Binnen de bebouwde kom moeten bestuurders aan bestuurders van een autobus de gelegenheid geven van een bushalte weg te rijden, wanneer de bestuurder van die autobus door het geven van een teken met zijn richtingaanwijzer zijn voornemen om weg te rijden kenbaar maakt.
Dit geldt niet voor bestuurders van een motorvoertuig dat behoort tot een militaire kolonne of een uitvaartstoet van motorvoertuigen.

Bestuurders moeten blinden, voorzien van een witte stok met één of meer rode ringen, en overigens alle personen die zich moeilijk voortbewegen, voor laten gaan.
Bestuurders moeten voetgangers en bestuurders van een gehandicaptenvoertuig, die op een voetgangersoversteekplaats oversteken of kennelijk op het punt staan zulks te doen, voor laten gaan. Dit geldt niet voor bestuurders van een motorvoertuig dat behoort tot een militaire colonne of een uitvaartstoet van motorvoertuigen.

Ook is er de mogelijkheid om al je vragen te stellen in ons theorieforum. Wil je iets vragen over de theorie of heb je bij het CBR een vraag gehad die  je niet begrijpt? Stel jouw vraag dan zo duidelijk mogelijk in het theorieforum! 

Ook als je iets mist kun je dit vertellen in het forum.
Heb je een vraag die je meteen aan ons wil stellen gebruik dan  onze chat.

Dit hoofdstuk is het laatst bijgewerkt op 17 februari 2019. 

De examenvragen van dit hoofdstuk zijn het laatst bijgewerkt op 17 februari 2019.

 

WhatsApp WhatsApp