In het vierde kwartaal van 2018 houdt het CBR een proef met nieuwe examenvragen.

Dit doet het CBR in de theorie-examens voor auto, motor en bromfiets. Vanaf dan krijgen kandidaten twee extra vragen in het theorie-examen. De twee testvragen tellen niet mee voor het eindresultaat. Het CBR onderzoekt zo of de testvragen geschikt zijn om uiteindelijk mee te mogen tellen voor het examenresultaat. Daarbij kijkt het CBR of de vraag meet wat hij moet meten. Het CBR kijkt bijvoorbeeld naar hoeveel kandidaten een vraag goed beantwoorden en of een vraag goed onderscheid maakt tussen kandidaten die de examenstof wel of niet beheersen. De proef duurt drie maanden. Kandidaten zien het verschil tussen de testvragen en examenvragen niet.

Het CBR besteedt veel aandacht aan de kwaliteit van het theorie-examen. Elk jaar ontwikkelen zij bijvoorbeeld honderden nieuwe examenvragen. Een examenvraag moet aan strenge eisen voldoen. Het CBR maakt de examenvragen met behulp van externe professionals. Daarnaast blijven we een examenvraag altijd in de gaten houden als deze in het examen zit. Door het inzetten van testvragen kunnen we nog beter onderzoeken of examenvragen geschikt zijn om in het theorie-examen op te nemen.

Bron: cbr.nl

 

Bovenstaande is een bericht gepubliceerd door het CBR en op cbr.nl.
Zoals je kunt lezen ontwikkelen zij honderden nieuwe examenvragen per jaar.
Uiteraard hebben wij ALTIJD de beschikking over alle nieuwe examenvragen die in de examens komen. Deze vragen zijn verwerkt in onze klassikale en online theoriecursussen.
Dus als je echt wilt slagen is er maar 1 adres voor jou en dat is natuurlijk……… gratistheorie.nl

WhatsApp WhatsApp