cbr

Theorie-examen in de avond

Written by TheorieCursus.nl

On 20/07/2018
16.00 uur

Theorie-examen doen in de avond tijdens proef

Sinds 1 mei 2018 kunnen kandidaten het theorie-examen voor de auto, motor en bromfiets ook in de avond doen. Dan start het CBR een proef van zes maanden waarin kandidaten ook tussen 16.00 uur en 21.30 uur op examen kunnen. Het CBR wil hiermee de dienstverlening aan de klant verder verbeteren.

Aan de proef doen alleen kandidaten mee die zelf het examen reserveren op Mijn CBR. Vanaf 18.00 uur betalen zij hiervoor een toeslag van € 4,45. De proef start in de locaties Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rijswijk en Groningen. Later tijdens de proef komen hier nog locaties bij. Kandidaten die een individueel theorie-examen willen doen kunnen ook op die plaatsen in de avond terecht. Tot 18.00 uur kunnen hier ook beroepsexamens worden gemaakt, die de kandidaat zelf of via zijn opleider reserveert.

Met deze proef onderzoekt het CBR de behoefte van examenkandidaten over ruimere openingstijden en of ze bereid zijn een toeslag te betalen voor een examen in de avonduren.

Per 1 juli 2018 kunnen kandidaten op meer locaties het theorie-examen voor de auto, motor en bromfiets in de avond doen. Vanaf dan kunnen zij ook terecht in de examencentra in Alkmaar, Breda, Eindhoven en Utrecht.

In mei is de proef gestart in de locaties Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rijswijk en Groningen. Kandidaten kunnen er tussen 16.00 uur en 21.30 uur op examen. Vanaf 18.00 uur betalen ze hiervoor een toeslag. Het CBR wil hiermee de dienstverlening aan de klant verder verbeteren. Aan de proef doen alleen kandidaten mee die zelf het examen reserveren op Mijn CBR. Kandidaten maken tot nu toe veel gebruik van de mogelijkheid om het theorie-examen in de avond te doen. Dit moment komt ze beter uit dan overdag. De proef loopt nog tot en met oktober.

 

You May Also Like…

Auto theorie-examen vernieuwd

Auto theorie-examen vernieuwd

Vanaf 1 november bestaat het auto theorie-examen niet langer uit twee, maar uit drie examenonderdelen.Vanaf 1 november bestaat het auto theorie-examen niet langer uit twee, maar uit drie examenonderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Kandidaten...

CBR test nieuwe examenvragen

CBR test nieuwe examenvragen

In het vierde kwartaal van 2018 houdt het CBR een proef met nieuwe examenvragen. Dit doet het CBR in de theorie-examens voor auto, motor en bromfiets. Vanaf dan krijgen kandidaten twee extra vragen in het theorie-examen. De twee testvragen tellen niet mee...

Cbr examen capaciteit

Cbr examen capaciteit

CBR en theorie-examen capaciteit Als je zelf inlogt bij het CBR zie je heel andere examenplekken dan als een rijschool inlogt. Het CBR geeft de examenplekken in de middag nu steeds meer en meer vrij aan particulieren en niet meer aan rijscholen. Een paar...

0 reacties

Een reactie versturen

WhatsApp chat